Ik ben freelance journalist, eindredacteur, bladmanager, schrijver van reisreportages en mede-oprichter van reiswebsite WeAreWorldaholics.com. Daarmee heb ik van mijn grootste hobby’s mijn werk gemaakt: de wereld bereizen, beschrijven én verbeteren - op tekstueel gebied dan.

Ik werk voor heel diverse opdrachtgevers (zie: Journalist & Eindredacteur) en ben ook wat schrijven betreft allround georiënteerd. Van zombies interviewen op een Amerikaanse filmset (Metro), reportages schrijven over een roadtrip door Afrika (Algemeen Dagblad/FHM), tot het ghostwriten van columns van BN’ers.


Daarnaast coördineerde ik het reiskatern bij dagblad Metro, werd mijn eigen reisrubriek in managersblad MT magazine gepubliceerd en coördineer ik af en toe de commerciële bijlagen van Metro en de Telegraaf.

Yvette op de contributors-pagina van L’Officiel NLYvette_Bax_files/L%27officiel.pdf
Curriculum VitaeYvette_Bax_files/CVYvette.pdf
Yvette in journalistenvakblad Villamedia  Yvette_Bax_files/Interview%20Villamedia.pdf
Yvette op de contributors-pagina van Margriet MoreYvette_Bax_files/Yvette%20op%20de%20contributors-pagina%20van%20Margriet%20More%20.pdf
Yvette op de contributors-pagina van Azië MagazineYvette_Bax_files/Yvette%20op%20de%20contributors-pagina%20van%20Azie%20Magazine.pdf
Yvette op de contributors-pagina van JANYvette_Bax_files/Yvette%20op%20contributers%20pagina%20JAN.pdf
Yvette op de contributors-pagina van MT MagazineYvette_Bax_files/MT%20Magazine%20colofon.pdf
Yvette op de contributors-pagina van Azië Magazine (part 2)Yvette_Bax_files/Contributorspage%20Azie%20Magazine.pdf